NP300 Additional lighting - Page 3 - Nissan-Navara.net
Exterior Mods Everything from bed liners and covers to side steps and chrome door handles.

 2Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #21 of 33 (permalink) Old 29-09-16, 06:10 PM
Administrator
 
lookskyward1's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: South Lanarkshire UK
Posts: 15,684
Garage
Send a message via Yahoo to lookskyward1
great news and we know what to tell the next person that comes along.

2007 Euro4, D40 Outlaw in black.

Get your forum stickers here:
http://www.nissan-navara.net/39-foru...-stickers.html


lookskyward1 is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #22 of 33 (permalink) Old 07-12-16, 08:46 AM
Into 3rd gear and pulling like a train!
 
Donstar's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Location: Dufftown. UK
Posts: 58
Quote:
Originally Posted by PhilNP300 View Post
All working now. The CanM8-Main beam sorted it all out. If have installed an isolator switch on the dash (got this off ebay and it matches the other switches perfect) so if this switch is off lights operate as normal. If this switch is on its Blackpool illumiations. Never took so long to wire in an additional lighting before but I was not giving in. Thanks to all the help and advise I have received. Cheers.
Hi, I'm currently looking at wiring in spots to work on high beam, can you post some photos of your install, where you connect this CAN, and where you broke into the light wiring, wire colours etc. Appreciated

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Donstar is offline  
post #23 of 33 (permalink) Old 09-12-16, 09:56 AM
Into 3rd gear and pulling like a train!
 
Donstar's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Location: Dufftown. UK
Posts: 58
I've ordered and received my CanM8. Having read the install instructions I'm now more confused than ever and need assistance.
I have 5 wires from the interface.
Red
Black
Purple
Blue
White
All are OK apart from Purple which says it's 12v on ignition, and not 12v on High Beam as I'd have expected. I take it the purple is supposed to be the trigger wire to the spotlight relay?

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Donstar is offline  
 
post #24 of 33 (permalink) Old 09-12-16, 10:08 AM
Administrator
 
lookskyward1's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: South Lanarkshire UK
Posts: 15,684
Garage
Send a message via Yahoo to lookskyward1
The NP300 has more sophisticated electrics than previous Navaras, this is why you need this interface.

Don't overthink it, follow the instructions as supplied.

2007 Euro4, D40 Outlaw in black.

Get your forum stickers here:
http://www.nissan-navara.net/39-foru...-stickers.html


lookskyward1 is online now  
post #25 of 33 (permalink) Old 09-12-16, 10:17 AM
Into 3rd gear and pulling like a train!
 
Donstar's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Location: Dufftown. UK
Posts: 58
Quote:
Originally Posted by lookskyward1 View Post
The NP300 has more sophisticated electrics than previous Navaras, this is why you need this interface.

Don't overthink it, follow the instructions as supplied.
Just called CanM8, the purple wire is the signal wire that provides 12v on high beam being selected, and not on ignition as advised on the instructions.

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Donstar is offline  
post #26 of 33 (permalink) Old 11-01-17, 08:39 PM
Into 3rd gear and pulling like a train!
 
Donstar's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Location: Dufftown. UK
Posts: 58
Quote:
Originally Posted by PhilNP300 View Post
All working now. The CanM8-Main beam sorted it all out. If have installed an isolator switch on the dash (got this off ebay and it matches the other switches perfect) so if this switch is off lights operate as normal. If this switch is on its Blackpool illumiations. Never took so long to wire in an additional lighting before but I was not giving in. Thanks to all the help and advise I have received. Cheers.
What method did you use to connect your CanM8? I've used the small scotchlok Connectors that requires you to fit a spade on wire 3, lights work fine though on full beam I got radio interference. Now all my warning dash lights are illuminated, no more interference, and new lights still working. I tried unplugging the CANM8, and removing all additional power sourced installs from the battery, but lights are still on. I'm suspecting some problem with the Scotchlock Connectors as everything was OK until I installed it.
I connected 3 of the CANM8 wires into the OBD wiring. The Blue, White and Black. Not sure if the black should have been connected to a different earth source?

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Donstar is offline  
post #27 of 33 (permalink) Old 11-01-17, 09:13 PM
In top gear now and still pulling!
 
Join Date: Jul 2009
Location: Sheffield
Posts: 496
Quote:
Originally Posted by PhilNP300 View Post
All working now. The CanM8-Main beam sorted it all out. If have installed an isolator switch on the dash (got this off ebay and it matches the other switches perfect) so if this switch is off lights operate as normal. If this switch is on its Blackpool illumiations. Never took so long to wire in an additional lighting before but I was not giving in. Thanks to all the help and advise I have received. Cheers.
post some pics Phil
davidfbmw is online now  
post #28 of 33 (permalink) Old 20-01-17, 10:17 PM
Into 3rd gear and pulling like a train!
 
Donstar's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Location: Dufftown. UK
Posts: 58
Rewired the CanM8 in my vehicle. I purchased an OBD2 extension cable off of EBay. The cable has low profile right angled plugs. I stripped the wires in it before testing for the 3 required wires which I attached to the corresponding wires from the CanM8. Plugged in and cables attached securely. Tested and working brilliantly.


Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Donstar is offline  
post #29 of 33 (permalink) Old 21-01-17, 11:30 PM
Into 3rd gear and pulling like a train!
 
RandomKamikaze's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: West Berkshire. UK
Posts: 67
Garage
Thanks Donstar. Did you happen to make a note of which wires were required?

2016 Euro6 Navara - Tekna Auto Twilight Grey

RandomKamikaze is online now  
post #30 of 33 (permalink) Old 22-01-17, 05:15 AM
Into 3rd gear and pulling like a train!
 
Donstar's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Location: Dufftown. UK
Posts: 58
Quote:
Originally Posted by RandomKamikaze View Post
Thanks Donstar. Did you happen to make a note of which wires were required?
Not sure if they could differ between wire manufacturers. I just used a bulb with wires soldered onto it and a 9v battery to test which colour of wire was on the required pins.


Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Donstar is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Nissan-Navara.net forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Image Verification
Please enter the six letters or digits that appear in the image opposite.

Registration Image


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome