Nissan-Navara.net banner

1 - 4 of 4 Posts

Registered
Joined
3 Posts
Discussion Starter #1
Hello 馃榾
I'm a new member and new owner of a used Navara d22 3l turbo with 169k on the clock.

Can anyone offer some advice with a problem I'm having please? When in1st gear it seems to take off as usual but then loses all power and just crawls. In 2nd gear it does the same. I haven't noticed any problems since I brought it a week ago. Yesterday it worked fine today its not going anywhere.

I know nothing about cars and plan to take it to the mechanic tomorrow but it would be good to know what I'm asking for..

Thanks
 

Administrator
Joined
14,275 Posts
Hello 馃榾
I'm a new member and new owner of a used Navara d22 3l turbo with 169k on the clock.

Can anyone offer some advice with a problem I'm having please? When in1st gear it seems to take off as usual but then loses all power and just crawls. In 2nd gear it does the same. I haven't noticed any problems since I brought it a week ago. Yesterday it worked fine today its not going anywhere.

I know nothing about cars and plan to take it to the mechanic tomorrow but it would be good to know what I'm asking for..

Thanks
Welcome along.

Worst case is a failed fuel pump, it might be as simple as a fuel filter or boost leak
 

Registered
Joined
3 Posts
Discussion Starter #3
Welcome along.

Worst case is a failed fuel pump, it might be as simple as a fuel filter or boost leak
Thank you. I know the neutral switch was recently replaced, not sure if that's related. Off to the mechanic tomorrow. ;)
 

Registered
Joined
3 Posts
Discussion Starter #4
Thw problem was the misalignment of this orange ball which acts like a buffer behind the accelerator pedal which allows contact with a magnetic attenuator that triggers fuel. Or something like that..
65293
 
1 - 4 of 4 Posts
Top