Nissan-Navara.net banner
1 - 9 of 9 Posts

Frazer87

· Registered
6 Posts
Discussion starter · #1 ·
Witajcie wszyscy,

Próbuję znaleźć, gdzie znajduje się czujnik G Decel w Navarze z 2009 roku, nie znajduje się on w środku za jednostką sterującą SRS. Czy jest on częścią modułu sterującego SRS lub modułu sterowania i uruchamiania ABS?

Otrzymuję stały odczyt 1,27G i to się nigdy nie zmienia, bez względu na to, co odłączam.

Wszelka pomoc lub sugestie mile widziane.

Dzięki:nerd2:

Discussion starter · #3 ·
Witaj ponownie landmannn! Dzięki za ciepłe powitanie i pomocne rady, mam instrukcję Haynesa, teraz rzucę okiem na sekcje SRS. Czy to był napinacz po stronie bliskiej czy dalekiej? I czy to samodzielna jednostka czujnika G Decel?

Jeszcze raz dzięki kolego

Discussion starter · #7 ·
*Problem rozwiązany*

Cóż, po telefonach do każdego warsztatu Nissana w Szkocji i uzyskaniu ogólnego pojęcia, gdzie znajduje się ten magiczny czujnik, okazuje się, że jest on częścią siłownika ABS i zaworu sterującego. Wymieniłem go dziś wieczorem i Bingo! Więc jeśli masz tablicę rejestracyjną 58 i kiedykolwiek otrzymasz kod błędu ABS C1113 Błąd czujnika G Decel Jeśli samodzielny czujnik nie znajduje się w konsoli środkowej za jednostką sterującą SRS, jest on częścią jednostki ABS w komorze silnika.

Chcę podziękować Landmannn za pomoc, kolego. Jeśli kiedykolwiek będę mógł komuś pomóc w przyszłości, po prostu zapytaj, jestem mechanikiem samochodów ciężarowych z zawodu, więc dołożę wszelkich starań, aby pomóc.

1 - 9 of 9 Posts